Definitionen på sindsyge: At gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat.

— Albert Einstein


Følg med mig i historien om en kvinde. Det kunne faktisk være en hvilken som helst kvinde eller mand for den sags skyld.

Hendes største ønske er at smide de overflødige kilo og komme ned i vægt.

Dengang hun var yngre var alt meget nemmere, hun kunne spise som hun havde lyst til, uden at det havde nogen betydning for vægten. Men efter hun har rundet de 40 år, har det ikke været så nemt. Men hvorfor.?


I takt med at hun er blevet ældre og føler at der er kommet mere styr på hendes liv, har hun tillært sig et sæt vaner. Vaner som før i tiden hjalp hende med at smide de overflødige kilo. Men de virker ikke mere og hun forstår det ikke, for det plejer jo at hjælpe. Hun mener selv hun spiser sundt og fornuftigt, sover minimum 8 timer hver nat, alt er faktisk som det skal være. Det er i hvert fald den historie hun fortæller sig selv og sin omgangskreds.

Så det må være noget andet. Hun ved ikke helt om det er fordi hun "lider" af lav forbrænding eller om det er fordi hun har den her stofskiftesygdom, som kun 0,00000001% af befolkningen har.?

Fakta er: Hvis du bliver ved med at gøre det samme - bevæge dig i det samme mønster, så ender du ud med samme resultat.!

Vores hovedperson her opnår ikke de resultater hun gerne vil, fordi hun ikke er klar til at ændre sine vaner. Det kan der være mange grunde til, som vil gøre historien meget længere.

Først når hun er klar og har accepteret at der skal ske noget andet og gør noget andet, så kommer resultaterne.


Det her er en historie om en kvinde der gerne vil tabe sig. Men det kunne ligeså godt være en historie om: En mand der gerne ville være stærkere, en kvinde som bor sammen med en voldelig mand, et barn som altid er blevet fortalt at han/hun aldrig vil blive til noget.

Det handler om mønstre og vaner, og viljen og evnen til at bryde dem.

De fleste af os kan kende disse mønstre og vi har oplevet mange af dem igennem vores liv.


Hvornår var du klar til at bryde ud af dem og ændre dit liv i en positiv retning.?

-Eller sidder du stadig fast i dine gamle mønstre.?