Funktionel Træning er træning der gør dig i stand til at leve dit liv fuldt ud.


Der er 2 kriterier der skal være opfyldt efter din træning.

1) Du skal være gladere efter din træning end inden. Træning skal fylde dig på og ikke tappe dig. Det er dit frirum, hvor kroppen frigiver en masse endorfiner og gør dig glad i låget.

2) Din krop skal være bedre rustet til det liv du ønsker at leve efter træningen. Små skridt i det rigtige retning har stor effekt på den lange bane.

Elsker du at være aktiv, cykle MTB, spille fodbold med ungerne, løbe en tur med kollegaerne eller bare være i stand til at gå i haven uden at knæ og ryg er helt smadret bagefter. Så skal din træning gøre dig i stand til det.


Når vi bliver født er vores kroppe som en blank stykke papir. Vi har selv muligheden for at udvikle den som vi ønsker. Men desværre bliver vi påvirket negativt i mange retninger, igennem vores opvækst og liv generelt. Vores kroppe er ikke designet til at sidde stille på en skolebænk eller arbejde 8 timer dagligt. Være inaktiv og ligge på en sofa hver aften og se Netflix (selvom det nu er meget rart 😁). Sidde eller stå helt rundryggede mens vi scroller igennem alt mulig ligegyldigt på vores mobil flere timer hver dag.


Kroppen er designet som en maskine, som kører på lige dele Styrke, Udholdenhed og Smidighed. For at vi fungerer optimalt er alle 3 dele lige vigtige. Hvis du bare er knoklestærk, men ikke har luft til at gå op af trapperne, hvad er det så værd.?

Du kan også have udholdenhed nok til at cykle MTB med vennerne i skoven, men ikke være stærk nok til at tage en armstrækning eller komme op igen hvis du sætter dig i hug.

Du kan også være så usmidig at du ikke kan binde dine sko eller få strømper på.


Kroppen kører efter princippet: "Use it or Lose it"

Hvis du ikke holder dig selv ved lige og hele tiden sørger for at træne de forskellige områder, så stopper kroppen bare med at virke. Det er trist, men det er facts.

Kroppen er som en toptunet bil, som skal have kærlighed og pleje for at fungere optimalt.

Hvis du passer godt på den, så passer den godt på dig..!